Ambassadeurs

vlnr Gerard van As, Liesbeth Spies, Sjoerd Vlietstra Machiel van der Schoot

 

Help Elkaar Helpen van Stichting Slimm doet belangrijk werk voor de Alphense samenleving. Daarom ben ik graag een van de ambassadeurs van Help Elkaar Helpen. Daarnaast ben ik trots op de vrijwilligers die zich inzetten voor de stichting. Zonder grote woorden wordt er veel en goed werk verzet. Op deze manier maakt de stichting het verschil voor jong en oud!

Liesbeth Spies, Burgemeester Alphen aan den Rijn

 

Met trots ben ik ambassadeur van Help Elkaar Helpen van de Stichting SLIMM. De Stichting zet zich in voor het bestrijden van de stille armoede en het schenken van aandacht aan (eenzame) ouderen in onze gemeente. De problemen van deze groepen zijn niet altijd zichtbaar voor de samenleving en juist daarom is het werk van Stichting SLIMM zo belangrijk. De stichting bestaat uit vele vrijwilligers die zich bekommeren om gezinnen met kinderen die van een minimaal inkomen moeten zien rond te komen. Ook ouderen worden door allerlei activiteiten uit een sociaal isolement gehaald. Het zijn niet slechts mooie woorden die de stichting verkondigt, maar ook echte daden. Zoals bijvoorbeeld de kerstpakkettenactie voor mensen die het minder hebben of de 50 kinderendag. Met behulp van vele sponsoren krijgen 50 kinderen die het minder hebben een leuke dag aangeboden. Ik heb bewondering en waardering voor de energie en inzet van alle vrijwilligers en betrokkenen bij de stichting. Als wethouder Economie ben ik ook trots op het Alphense bedrijfsleven, dat financieel een steentje bijdraagt om activiteiten mogelijk te maken. Hieruit blijkt maar weer de maatschappelijke betrokkenheid van onze ondernemers.

Gerard van As, wethouder Economische Zaken Alphen aan den Rijn

 

Met de Kerst waren mijn echtgenote en ik uitgenodigd voor een brunch, georganiseerd door de mensen van Help elkaar Helpen. Goed verzorgd door stuk voor stuk aardige mensen. Mijn viel toen op hoe geweldig het is, als mensen samen komen, als mensen elkaar een beetje helpen en gemeenschappelijk iets organiseren. Daar kan geen officiële hulp- of zorgverlenende instantie tegen op. Ik hoop daarom van ganser harte dat mensen, die het wat beter hebben, organisaties als Help elkaar Helpen een warm hart toedragen en waar mogelijk en nodig zullen steunen. De gemeente zou ik willen vragen om te blijven steunen en faciliteren en ze, misschien wel het allerbelangrijkste, een beetje vrij te laten in hun beslissingen. Ik ben er getuige van geweest hoe krachtig het is, als mensen ELKAAR helpen!

Machiel van der Schoot, Sera Business

 

Ik kwam in aanraking met Harold omdat hij klant is in onze winkel , Hij vroeg of hij een paar foldertjes mocht achterlaten, en toen ik die gelezen had was het ijs gebroken.Ik nodigde hem uit voor een kop koffie, en we hadden gelijk een goed contact.Kijk, je moet natuurlijk wel een sociaal persoon zijn en je moet dingen willen doen.Nou die eigenschap hebben Harold en ik allebei.Al snel maakten wij een plan om een dag te organiseren voor een 50 tal kinderen die minder bedeeld zijn.Een hele dag naar Avifauna, een verzorgde lunch, met z’n allen in de bus naar de bios en ook daar nog wat te snacken.Op de dag zelf was ik een van de begeleiders en ik had ook mijn 2 kinderen en een collega meegenomen om te helpen en om te ervaren wat de andere kant van de medaille is. Een van de vaders die z’n 2 zoontjes kwam brengen blijk ik te kennen. Ik had hem 30 jaar geleden al onder mijn hoeden genomen toen ik een snackbar exploiteerde in Leiden. Dat was een hele emotionele ervaring om hem terug te zien met zijn kinderen.Het is een onvergetelijke dag geworden voor natuurlijk alle kinderen en ook zeker voor ons. Uiteindelijk heeft het mij niet veel geld gekost want Harold en ik hebben heel veel gesponsord gekregen. Ik heb uitdrukkelijk niet mijn bedrijfsnaam gekoppeld aan het evenement, omdat ik vind dat ik als persoon mijn steentje moet bijdragen, ik heb ook niet alleen klakkeloos de kosten op me genomen, maar heb in eigen persoon genoten van een dag goed doen. Ik heb in mijn leven al heel veel geld opgehaald voor verschillende doelen, maar zelf iets goeds doen voor  een ander is een heel bijzondere  ervaring. Het is natuurlijk te gek dat er toch nog zoveel mensen in Alphen aan den Rijn het heel moeilijk hebben. Stiekem hoop ik dat ik een voorbeeld ben voor anderen, in ieder geval verkeer ik in goede sferen met  Liesbeth Spies, Gerard van As en Machiel van der Schoot als ambassadeurs van de stichting Help Elkaar Helpen. Ik wil Harold bedanken dat ik zijn vriend mag zijn.

Sjoerd Vlietstra  Specsavers